Bomen Snoeien

Bomen zijn prachtig. Maar ze groeien. Ze nemen licht weg. Hangen over uw erfgrens. Worden onveilig. Of topzwaar. En zelf een boom snoeien is gevaarlijk of onmogelijk.

Uw boom vakkundig laten snoeien

Het is belangrijk om te weten wanneer een boom gesnoeid dient te worden. De omgeving, de groeifase en de opbouw van de boom zelf bepalen uiteindelijk of de boom gesnoeid moet worden.

Begeleidingssnoei

Voor jonge bomen is het belangrijk om deze tijdens de groei te begeleiden. Een goede begeleidingssnoei vormt de basis voor het uiteindelijke eindbeeld van de boom. Belangrijk is dat de bomen hun groeisnelheid blijven behouden en de snoeiwonden beperkt blijven. In het algemeen, afhankelijk van de boom, geldt dat jonge bomen eens in de 2 á 3 jaar gesnoeid dienen te worden.

Onderhoudssnoei

Als een boom de volwasse fase heeft bereikt is het van belang om deze zeer beperkt te snoeien. Alleen risicotakken, schade door weersinvloeden en eventueel plaatselijke omstandigheden zijn reden om de boom te snoeien.

Aftakelingsfase

Wanneer de boom begint af te takelen dient de boom vaker gecontroleerd te worden. Dood hout zullen we verwijderen en we controleren de boom op stabiliteit. Eventueel kunnen we de boom verankeren.

Kapvergunning voor het snoeien

In veel gevallen is er geen kapvergunning nodig voor het snoeien van uw boom. Maar vraag dit na bij uw gemeente. In sommige situaties moet u voor een grotere snoei wel een vergunning aanvragen. We helpen u graag bij het aanvraagtraject.

Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte aan:
Met vriendelijke groet, Junne Wiegersma

Pin It on Pinterest

Share This