We kappen, rooien of vellen in Wijk bij Duurstede uw boom. We zijn een boomspecialist die bomen verzorgen in de regio Utrechtse Heuvelrug en omstreken. Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Werkhoven en Schalkwijk vallen daarbinnen. Deze gemeente heeft veel groen. Daarom ziet u ons regelmatig aan het werk in de gemeente Wijk bij Duurstede.

In Wijk bij Duurstede kan binnen de bebouwde kom een groot deel van de bomen vergunningsvrij worden gekapt.

Buiten de bebouwde kom hoeft voor bomen in de groene bestemmingsvlakken op de Groene Kaart alleen nog voor de volgende bomen een vergunning te worden aangevraagd:

beuk, es, els en knot-els, gewone esdoorn, haagbeuk, hoogstamfruitbomen, iep, inlandse eik, knotwilg, lindeboom en leilinde, paardekastanje, tamme kastanje, noot en zoete kers. Dat geldt tot 10 meter buiten de bestemmingsvlakken ook voor houtsingels, hagen en geriefbosjes en voor populier en wilg, voor zover de Boswet niet van toepassing is, als die onderdeel zijn van de landschappelijke inpassingen van een bedrijf.

De gele gebieden op de Groene Kaart zijn binnen de gemeentelijke APV vergunningvrij; wel kan hier andere beschermde wet- en regelgeving van toepassing zijn zoals Boswet, provinciale verordening of bestemmingsplan.

Kapvergunning aanvragen

Heeft u wel een kapvergunning nodig? Vraag die dan aan via het omgevingsloket. Hier kunt u ook eerst een check doen om te bepalen of u een vergunning nodig heeft. U moet verschillende bijlagen toevoegen. Welke dit zijn staat in de uitkomst van de check of aanvraag. Als deskundige helpen wij u graag tijdens het aanvraagtraject.

Veilig uw boom laten verwijderen

Vormt uw boom een gevaar voor de omgeving, belemmert deze het zicht of staat deze in de weg? Schakel dan de boomspecialist. Wij beschikken over het juiste materieel en kennis om elke boom op de meest lastige plekken te verwijderen.

Wanneer uw boom laten kappen?

Bij het kappen van een boom wordt enkel de boom verwijderd, de boomstronk (boomstobbe) blijft achter in de grond. De natuur zal de boomstronk zelf afbreken, hier kan wel een bepaalde periode overheen gaan. Om dit te versnellen kunnen we gaten in de stronken maken zodat het regenwater het proces versnellen.

Wanneer uw boom laten rooien?

Bij het rooien van de boom verwijderen wij ook de boomstronk uit de grond. Als u van plan bent te bouwen of gras te leggen op de plek waar de boom heeft gestaan is het aan te raden om de stronken te laten verwijderen.

Wanneer uw boom laten vellen?

Het vellen van een boom houdt in dat we de boom in één keer om laten vallen. In veel gevallen is dit niet mogelijk in een tuin. Als dat wel kan scheelt dat een hoop tijd.

 

Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte aan:
Met vriendelijke groet, Junne Wiegersma

Op elke bomenvraag een vakkundig antwoord

Wiegersma Boomverzorging

De boomverzorger van de Utrechtse Heuvelrug en omstreken

Als boomeigenaar heeft u een wettelijke zorgplicht. Wij staan voor u klaar als het gaat om het snoeien, verankeren, rooien, kappen, verwijderen en het onderzoeken van bomen.

Een moeilijke plek? Mag er absoluut geen schade ontstaan aan de omgeving? Last van wortels en boomstronken? Zoekt u iemand die uw boom kan snoeien zodat hij gezond blijft? Of zodat hij zich ontwikkeld tot een prachtige boom? We verwijderen en verzorgen bomen van elk formaat op iedere plaats.

Kennis en ervaring

Wiegersma beschikt over de juiste opleidingen, ervaring en materialen om alle werkzaamheden die bij boomverzorging horen uit te voeren. En dat kunnen we op de meeste lastige plekken.

Dit vinden anderen van ons werk

Vandaag aan het werk bij ons. Bewondering voor jullie werk. Hartelijk dank voor kappen van onze boom. Wat een #vakmensen#leersum.

Marianne Gorter-van Amerongen

Vliegden in de achtertuin

Dank voor het kappen van een eik en de mooie schommel die jullie daar van hebben gemaakt. Hij steekt over 2 tuinen. Ook hebben wij 1 ceder en een aantal coniferen laten kappen. Alle takken en blokken zijn over het water gehezen. Ook de stobbe frees ging over het water.

Gerard Jansen

Eik, coniferen en een ceder

Jullie hebben met een hoogwerker onze beuk keurig rond gesnoeid. De takken zijn aan de zijkant netjes ingekort en de boom is mooi in vorm gebleven. Hij neemt nu minder licht weg. Al het resthout werd versnippert en afgevoerd. Dank jullie wel!

Dianne Pietersen

Beuk snoeien

Pin It on Pinterest

Share This