We kappen, rooien of verwijderen regelmatig bomen in Doorn en Driebergen. We zijn een boomspecialist die bomen verzorgen in de regio Utrechtse Heuvelrug en omstreken. De Heuvelrug is een gemeente met veel groen. U ziet ons daarom regelmatig aan het werk in Doorn, Driebergen, Leersum of Amerongen.

In onze gemeente hoeft u niet voor alle bomen een kapvergunning aan te vragen.

Wanneer heb ik géén kapvergunning nodig?

  • Voor het kappen van bomen die op 1.30 m hoogte een stamomtrek van minder dan 94 cm hebben.
  • Voor het kappen van ruwe berken (Betula pendula), de Amerikaanse vogelkers en gewone coniferen.
  • Voor periodieke snoei vanwege regulier onderhoud van een knotboom, gekandelaberde boom, leiboom of hakhout.
  • Voor vakkundige snoei waarbij minder dan 20% van het kroonvolume wordt verwijderd.

Wanneer heb ik een kapvergunning nodig?

  • Voor het kappen van bomen die op 1.30 m hoogte een stamomtrek hebben van 94 cm of meer (minimaal een doorsnee van 30 cm).
  • Voor het ingrijpend snoeien van bomen, zoals knotten, kandelaberen en in gevallen waarbij het noodzakelijk is om meer dan 20 procent van het kroonvolume weg te nemen.  

Kapvergunning aanvragen

Heeft u wel een kapvergunning nodig? Vraag die dan aan via het omgevingsloket. Hier kunt u ook eerst een check doen om te bepalen of u een vergunning nodig heeft. U moet verschillende bijlagen toevoegen. Welke dit zijn staat in de uitkomst van de check of aanvraag. Als deskundige helpen wij u graag tijdens het aanvraagtraject.

Na aanvraag voor een kapvergunning komt de gemeentelijke boomadviseur langs om de aanvraag ter plekke te beoordelen. Het advies van de boomadviseur is onderdeel van de beschikking en is bepalend of de vergunning wordt toegekend of geweigerd. De belangen van de aanvrager worden afgewogen tegen de weigeringscriteria uit de Bomenverordening 2013 Utrechtse Heuvelrug.

Veilig uw boom laten verwijderen

Vormt uw boom een gevaar voor de omgeving, belemmert deze het zicht of staat deze in de weg? Schakel dan de boomspecialist. Wij beschikken over het juiste materieel en kennis om elke boom op de meest lastige plekken te verwijderen.

Wanneer uw boom laten kappen?

Bij het kappen van een boom wordt enkel de boom verwijderd, de boomstronk (boomstob) blijft achter in de grond. De natuur zal de boomstronk zelf afbreken, hier kan wel een bepaalde periode overheen gaan. Om dit te versnellen kunnen we gaten in de stronken maken zodat het regenwater het proces versnellen.

Wanneer uw boom laten rooien?

Bij het rooien van de boom verwijderen wij ook de boomstronk uit de grond. Als u van plan bent te bouwen of gras te leggen op de plek waar de boom heeft gestaan is het aan te raden om de stronken te laten verwijderen.

Wanneer uw boom laten vellen?

Het vellen van een boom houdt in dat we de boom in één keer om laten vallen. In veel gevallen is dit niet mogelijk in een tuin. Als dat wel kan scheelt dat een hoop tijd.

Op elke bomenvraag een vakkundig antwoord

Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte aan:
Met vriendelijke groet, Junne Wiegersma

Wiegersma Boomverzorging

De boomverzorger van de Utrechtse Heuvelrug en omstreken

Als boomeigenaar heeft u een wettelijke zorgplicht. Wij staan voor u klaar als het gaat om het snoeien, verankeren, rooien, kappen, verwijderen en het onderzoeken van bomen.

Een moeilijke plek? Mag er absoluut geen schade ontstaan aan de omgeving? Last van wortels en boomstronken? Zoekt u iemand die uw boom kan snoeien zodat hij gezond blijft? Of zodat hij zich ontwikkeld tot een prachtige boom? We verwijderen en verzorgen bomen van elk formaat op iedere plaats.

Kennis en ervaring

Wiegersma beschikt over de juiste opleidingen, ervaring en materialen om alle werkzaamheden die bij boomverzorging horen uit te voeren. En dat kunnen we op de meeste lastige plekken.

Dit vinden anderen van ons werk

Vandaag aan het werk bij ons. Bewondering voor jullie werk. Hartelijk dank voor kappen van onze boom. Wat een #vakmensen#leersum.
Marianne Gorter-van Amerongen

Vliegden in de achtertuin

Dank voor het kappen van een eik en de mooie schommel die jullie daar van hebben gemaakt. Hij steekt over 2 tuinen. Ook hebben wij 1 ceder en een aantal coniferen laten kappen. Alle takken en blokken zijn over het water gehezen. Ook de stobbe frees ging over het water.
Gerard Jansen

Eik, coniferen en een ceder

Jullie hebben met een hoogwerker onze beuk keurig rond gesnoeid. De takken zijn aan de zijkant netjes ingekort en de boom is mooi in vorm gebleven. Hij neemt nu minder licht weg. Al het resthout werd versnippert en afgevoerd. Dank jullie wel!
Dianne Pietersen

Beuk snoeien

Pin It on Pinterest

Share This